Bělá - Hněvošice 2:4 (1:2)

Branky Hněvošic:

21. Josef Novák, 30. Pavel Cojg, 53. Radek Buchta, 57. Daniel Brunclík

Karty Hněvošic:

-/p>

Hněvošice na jaře poprvé za tři body
Bělá sice poprvé na jaře vedla, ale Hněvošice čtyřmi góly skóre obrátily. Bělá už jen korigovala.

Hráči zápasu:

-

.

Počet diváků: 75, Rozhodčí: HLADÍK Miroslav, RADEK Roman, STANKE Vladimír

Sestava:

Sestava Hradce: Ondřej Tesař - Josef Demko (796. Marek Jäger), Robert Keisewetter (88. Philip Ndirangu), Jakub David, Martin Papšík, Daniel David (85. Richard Václavek), Jiří Richter, Jiří Boček, Jan Pekárek (61. Tomáš Bartusek), Patrik Vybrančík, Hynek Gvoždík

Sestava Hněvošic: Lukáš Hartmann - Patrik Stříbný (89. Pavel Kvita), Pavel Ševior, Josef Novák (86. Martin Schlehofer), Daniel Brunclík, Pavel Cojg, Marek Stříbný (84. Bartosz Cojg), Zdeněk Vrána, Radek Buchta, René Buchta, Marek Kotzián

Komentář:

Na těžkém terénu si připsaly Hněvošice první tři jarní body. Vedení se však ujala Bělá v 9. minutě, když Daniel David dával pod sebe balon a Jan Pekárek zarmoutil hosty z Hněvošic – 1:0. Hněvošice srovnaly krok ve 27. minutě, když centr Pawla Cojga odrazila domácí defenziva k Josefu Novákovi a ten doslova propasíroval míč do domácí kasy – 1:1. Po půlhodině skončil přímák Daniela Brunclíka na tyči a pohotový Pawel Cojg jej vrátil do brány – 1:2. Do konce první půle se již nic významného nestalo a hosté tak vedli o jednu branku.
Úvod druhé půle patřil jednoznačně Hněvošicím, když v 53. minutě dlouhý pas Reného Buchty vyhlavičkoval domácí zadák přímo k Radkovi Buchtovi, který vymetl všechny pavučiny z domácí kysně – 1:3. V 54. minutě vypálil tvrdou střelu Daniel Brunclík, jeho střela byla několikrát zblokována a dostala se k Pawlu Cojgovi, který mířil mimo. O tři minuty později zamířil Daniel Brunclík přízemní střelu přímo k tyči – 1:4. Bělá už jen dokázala korigovat dvacet minut před koncem, když rohový kop dokopl do sítě Josef Demko – 2:4. Zápas se v poslední dvacetiminutovce dohrával a Hněvošice tak dokráčely za výhrou.

Ohlasy k zápasu:
Richard Václavek (hrající trenér Bělé): Výjimečně jsme vedli, ale pak převzali iniciativu hosté a do poločasu obrátily skóre. Ve druhém nám pak utekly až o tři branky, a my jsme už jen snížili.

David Křempek (trenér Hněvošic): U mě panuje spokojenost, konečně jsme na jaře bodovali. Ale na těžkém podmočeném terénu se nedal hrát fotbal, byl to spíše boj. My než jsme si zvykli na terén chvíli to trvalo.