Hněvošice - Sudice 3:1 (1:1)

Branky Hněvošic:

32. René Buchta, 51. Radek Buchta, 57. Patrik Stříbrný

Karty Hněvošic:

ŽK: 17. René Buchta , 62. Patrik Stříbrný

Hněvošice strhly výhru na svou stranu ve druhém dějství.
PSudice byly v prvním dějství o něco lepším týmem, ale vytěžil z toho jen jednu branku a poločas skončil nerozhodným stavem. Ve druhém dějství daly Hněvošice rychlé dvě branky a náskok si již s přehledem pohlídaly.

Hráči zápasu:

Hněvošice: Lukáš Hartmann, René Buchta Sudice:J. Plachtzik

.

Počet diváků: 73. Rozhodčí: ČECH Zdeněk

Sestava:

Sestava Hněvošic: L. Hartmann - P.Latka (24. J. Harazim), René Buchta, Z. Vrána, Radek Buchta - Roman Ševior, J. Novák (73. Marek Stříbný), Pavel Ševior, Pawel Cojg (80. M. Schlehofer) - R. Gargoš (88. D. Kotzián), P. Stříbrný (85. B. Cojg), Trenér: David Křempek

Sestava Sudic: J. Plachtzik - L. Kartous, M. Pitra, M. Kryštof, P. Vítek (66. M. Zeman) - T. Riemel, L. Hlaváč (86. V. Kryštof), A. Schwenzner, T. Zips - D. Havranke, P. Kubjatko

Komentář:

Hněvošice si pojistily vedení.
V první dějství měla mírnou převahu hostující družina ze Sudic. Hned v samém počátku se zjevil aám před brankářem sudický Petr Kubjatko, ale napálil pouze hostujícího brankáře Lukáše Hartmanna. Ve 12. minutě zahrával standardní situaci ze strany Tomáš Zips. Míč propadl až k Petru Kubjatkovi, který ho napálil asi ze tří metrů do branky - 0:1.
Hned vzápětí rozetřáslá tvrdá střela Petra Kubjatka z malého vápna domácím břevnem. Hněvošice se dostali ke slovu až v 23. minutě, když po rohu Patrika Stříbného hlavičku Romana Gargoše zblokovala sudická obrana na roh. V 32. minutě se Hněvošice dočkaly srovnání, když přímý kop Reného Buchty za přispění hostujícího obránce skončil za zády gólmana Jiřího Plachtzika - 1:1.
Těsně před odchodem do kabin ještě rozevučela břevno dalekonosná střela sudického Michala Kryštofa. O chvíli později hostující Tomáš Riemel přestřelil branku domácích.

Ve druhé části už byly Hněvošice lepším týmem a svou převahu vyjádřily dvěma góly v hostující síti. V 47. minutě zahrával Pawel Cojg trestný kop a hlavička Pavla Ševiora mířila jen těsně nad hostující branku. V 51. minutě už byli domácí úspěšnější. Přímý kop Reného Buchty našel Radka Buchtu, který svou střelu nasmeřoval pod víko hostující branky - 2:1.
O šest minut později zachytil Roman Ševior v hostujícímm vápně špatnou rozehrávku hostující obrany. Jeho střelu ještě brankář Plachtzik dokázal vyrazit, ale na dorážku Patrika Stříbného už nestačil - 3:1.
V 73. minutě utekl po pravé straně Roman Gargoš, jenž našel Reného Buchtu, jehož střela mířila těsně nad. V 78. minutě se po druhé žluté kartě nechal vyloučit hostujcí Michal Pitra. V 83. minutě ještě zlikvidoval šanci Romana Gargoše brankář Plachtzik. Obdobně vychytal sudický brankář o tři minuty později střídajícího Bartosze Cojga. Hněvošice si výhrou pojistily vedení v tabulce.

Ohlasy k zápasu:
David Křempek (trenér Hněvošice):V první půli byly lepším týmem Sudice. Měly spoustu šancí a byly fotbalovější. Největší problém na dělalo duo Kubjatko a Havranke. Naštěstí skončila první půle nerozhodně. Ve druhé se nám podařil vsítit druhý gól a pak hned třetí pojišťující branku. Pak jsme si už vydřenou výhru pohlídali.

Lukáš Kartous (vedoucí, kapitán Sudic):První půle byla vyrovnaná. My byli o trošku lepším týmem. Měli jsme tři obrovské šance, z nichž jsme jednu proměnili. Ve druhém dějství už byly Hněvošice lepším týmem. Postupně dali na 2:1 a pak na 3:1. Po červené kartě našeho Pitry už nebylo co řešit..