Hněvošice - Budišovice 3:1 (2:1)

Branky Hněvošic:

2. Roman Gargoš, 44. Roman Gargoš, 58. Roman Gargoš

Karty Hněvošic:

ŽK: Marek Kotzián, Patrik Stříbný

Gargoš hattrickem zajistil Hněvošicím postup
Hněvošice splnily povinnost a vyhrály. Soupeř jim cestu za postupem usnadnil, protože skoro celý zápas hrál osdaben o jednoho hráče, který se zranil. Hněvošice si tak výhrou zajistily postup a večer mohly propuknout mohutné oslavy.

Hráči zápasu:

-

.

Počet diváků: 80, Rozhodčí: ČECH Zdeněk

Sestava:

Sestava Hněvošic: Lukáš Hartmann - Marek Kotzián (87. Radim Ulička), Radek Buchta, René Buchta (74. Zdeněk Vrána), Patrik Latka, Marek Stříbný - Patrik Stříbný (86. Bartosz Cojg), Pavel Ševior, Josef Novák (78. Martin Schlehofer), Pavel Cojg (75. David Kotzián) - Roman Gargoš, Trenér: David Křempek

Sestava Budišovic: K. Foldyna - T. Žywiak, D. Carbol, M. Polomský, R. Kubánek, M. Honěk, J. Kotala, J. Zima, M. Zajíc, T. Halfar

Komentář:

Hněvošice, pokud chtěly postoupit, musely v posledním zápase zvítězit. Svou povinnost splnily. Budišovice přijely do Hněvošic pouze s jedenácti hráči. Navíc se jim asi ve dvacáte minutě zranil Miroslav Zajíc a musely hrát skoro sedmdesát minut pouze o deseti hráčích v poli. Hněvošice cestu za postupem načaly už ve 2. minutě, když centr Patrika Stříbného zkušeně zametl do síte Roman Gargoš - 1:0. V 9. minutě si oba akci zopakovali, ale jen s tím rozdílem, že střela Gargoše ten správný směr nenašla. O chvíli později akce po ose Pawel Cojg, Roman Gargoš a Patrik Stříbný, skončila střelou Cojga těsně vedle. Kolem dvacáté páté minuty se hra vyrovnala. Hosté začali hrát v deseti a paradoxně dokázali vyrovnat v 35. minutě po akci Jaromíra Zimy ml. a Tomáše Žywiáka, když druhý jmenovaný uklidil míč do brány - 1:1. Domácí ale dokázali minutu před koncem opět strhnout vedení na svou stranu. V 44. minutě našel Patrik Latka Patrika Stříbného, a jeho centr se štěstím dopravil do sítě Roman Gargoš - 2:1.
Ve druhé části už byly Hněvošice dominantním týmem na hřišti. V 57. minutě vystřelil Pavel Ševior míč do tyče a dorážka Josefa Nováka zamířila těsně vedle brány. O minutu později po centru Patrika Stříbného dopravil míč krkolomně do sítě Roman Gargoš, který tak zkompletoval hattrick - 3:1. V 59. minutě po přihrávce Gargoše vychytal Nováka budišovický gólman Karel Foldyna. V 62. minutě střelu Reného Buchty vyrazil Foldyna na roh, ze kterého pak nezahřmělo. V 64. minutě Patrika Stříbného opět vychytal Foldyna. Ke konci zápasu se už Hněvošice dostávaly ke střelám z dálky, z nichž nejnebezpečnější byla ta od Nováka, kterou výborně lapil Foldyna. Hněvošice už dokráčely za třemi body a mohly začít slavit návrat do okresního přeboru.

Ohlasy k zápasu:
David Křempek (trenér Hněvošice):Budišovice přijely v jedenácti a během zápasu se jim ještě zranil jeden hráč. My jsme se ujali vedení a do dvacáté minuty jsme byli lepším týmem. Pak jsme polevili. Poté co se jim zranil hráč navíc hosté v deseti vyrovnali. Naštěstí jsme do poločasu dali druhou branku. Ve druhé části jsme už byli lepší a zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že jsme postoupili, ale potřebujeme posílit, aby jsme byli v okresním přeboru konkurence schopni. Potřebujeme tři hráče a už máme něco rozjednáno, ale jména říkat nebudu.

Jaromír Zima st. (trenér Budišovic):Smolný zápas. Lepili jsme sestavu jak se dalo kvůli sobotnímu termínu. Většinu zápasu jsme hráli o deseti, protože se nám zranil Miroslav Zajíc. Před svými hráči chci za výkon smeknout.