Komárov - Hněvošice 3:4 (1:3)

Branky Hněvošic:

13. R. Gargoš, 20. P. Stříbrný, 23. J. Novák, 66. J. Harazim

Karty Hněvošic:

87. René Buchta

Hněvošice vydřely výhru v Komárově.
Než se Komárov rozkoukal, tak prohrával 0:3. Do poločasu sice snížil na 1:3. Ve druhé půli snížil na rozdíl jediné branky, ale Hněvošice vzápětí utekly opět na dvoubrankový rozdíl. Komárov pak vyvinul tlak, ze kterého ale dokázal už jen snížit na konečných 3:4 v jeho neprospěch.

Hráči zápasu:

Komárov: R. Tůma , M. Hřivnáč - Hněvošice:Roman Gargoš

.

Počet diváků: 50. Rozhodčí: Heiser Jaroslav

Sestava:

Sestava Komárova:P. Pelc - M. Rádek, M. Zapletal (84. J. Tůma), J. Ryboň (63. P. Lyko), R. Tůma, O. Surový - M. Hřivnáč, J. Srubek (78. D. Kinnert), J. Kubesa - M. Šubert, L. Žůrek. Trenér: Lukáš Kupčík

Sestava Hněvošic: Lukáš Hartmann - Jan Harazim (69. Marek Kotzián), Zdeněk Vrána, René Buchta, Radek Buchta, Marek Stříbný - Pavel Ševior (87. Bartosz Cojg), Josef Novák, Roman Ševior - Patrik Stříbrný, Roman Gargoš. Trenér: David Křempek

Komentář:

Vydřené vítězství Hněvošic
Šlágr kola mezi třetím Komárovem a prvními Hněvošicemi přinesl velmi zajímavou podívanou s příznívějším koncem pro hostující Hněvošice. Už v úvodní minutě pálil hněvošický Josef Novák těsně nad. V 9. minutě hlavička komárovského Ondřeje Surového zatřásla po přímém kopu břevnem hněvošické svatyně. Ve 13. minutě šli hosté do vedení, když Roman Gargoš využil chybu hostujícího obránce a samostatný únik zakončil lobem přes brankáře Petra Pelce - 0:1.
O šest minut později našel Roman Gargoš za obranou Patrika Stříbného, který opět lobem rozvlnil síť komárosvké branky - 0:2.
V 23. minutě rozehrál René Buchta přímý kop, jenž Roman Ševior prodloužil na Josefa Nováka, který hlavou přehodil bezmocného Pelce - 0:3.
Hosty jako by snadné vedení ukolébalo a přestaly hrát. Domácí si vypracovali sérii rohů, které se však neujaly. Teprve ve 40. minutě Komárov snížil, když po faulu na Michala Hřivnáče byl odpískán přímý kop, který nádherně proměnil Josef Srubek - 1:3.
V posledních pěti minutách si ještě domácí vypracovali tři rohy, ale bez kýženého efektu.

Druhé dějství začali aktivněji domácí fotbalisté. S jejich bojovnou hrou si hosté moc nevěděli rady. V 58. minutě se ale zjevil v šestnáctce Komárova Roman Gargoš, ale branku přestřelil. V 61. minutě odpískal rozhodčí za hraní rukou pokutový kop proti Hněvošicím. Míč si na značku pokutového kopu postavil tradičně Michal Hřivnáč a opět nezaváhal - 2:3.
V 66. minutě však hosté opět utekli na rozdíl dvou branek. Šanci Gargoše ještě brankář Pelc vyrazil na roh. Z něho se však prosadil hlavou Jan Harazim - 2:4.
Komárov ale snížil okamžitě. Po rohu se balón odrážel v pokutovém území a hlavou ho doklepl za záda hněvošického brankáře Lukáš Žůrek - 3:4.
V poslední dvacetiminutovce měli tlak domácí, ale dostali se pouze k rohovým kopům, kterým chybělo brankové zakončení. Vedení naopak mohly pojistit Hněvošice. Roman Gargoš napálil přímý kop do tyče. O chvíli později vychytal z přímého kopu Patrika Stříbného brankář Petr Pelc. Hosté už sve těsné vedení udržely a pojistily si vedoucí postavení v tabulce.

Ohlasy k zápasu:
Lukáš Kupčík (trenér Komárova)Klasicky jsme doma opět prohrávali. Začali jsme hrát až od stavu 3:0 v náš neprospěch a soupeře jsme přehrávali. Do pauzy se nám podařilo snížit ještě na 1:3. Do druhé půle jsme vstoupili s tím, že nemáme co ztratit a z tlaku jsme snížili na 2:3. Soupeře jsme přehrávali, ale trestuhodně jsme inkasovali na 2:4. Kluci to nezabalili a bojovali až do poslední minuty. Bohužel na vyrovnání nám docházely síly a dokázali jsme jen snížit na 3:4. Hosté ve druhé půli nic neukázali a hrozili jen z brejků a přímých kopů.

David Křempek (trenér Hněvošic): Byl to pěkný, ale hlavně bojovný fotbal. My jsme se připravili na tvrdý zápas a hráli jsme jen na jednoho útočníka a rychlé brejky. Vedení 3:0 nás ukolébalo a my se dostali pod tlak. Domácí dokázali postupně snížit na 3:2, pak i na 4:3 a my jsme ke konci výhru vysloveně ubránili a udrželi. Je to vydřená výhra.