Budišovice - Hněvošice 3:2 (0:1)

Branky Hněvošic:

11. P. Stříbrný , 75. R. Ševior

Karty Hněvošic:

ŽK - 82. P. Stříbrný

Hněvošice svého soupeře podcenily a prohrály Domácí nastoupili do utkání pouze v jedenácti hráčích. Proto si hosté mysleli, že všechno půjde samo. První poločas jim dal za pravdu a Hněvošice se ujaly vedení. Ve druhém však domácí podcenili a ti dokázali otočit skóre a zvítězit.

Sestava:

Sestava Budišovic: R. Kotala - A. Mikovský, L. Pavelka, R. Kubánek, J. Kotala - R. Popek, T. Musial, I. Gelnar, Z. Chmel - D. Carbol, E. Neumann Trenér: Jaromír Zima

Sestava Hněvošic: L. Hartmann - M. Hanzlík (70. R. Buchta), J. Harazim (70. R. Buchta), P. Ciminga, P. Latka - P. Ševior, P. Stříbrný, M. Číp - R. Gargoš, D. Kotzián (46. R. Ševior), M. Schlehofer (58. J. Novák) Trenér: David Křempek

Komentář:

Hněvošice měly převahu
Domácí nastoupili do zápasu bez jediného muže na střídání. Proto si asi hosté z Hněvošic mysleli, že to půjde samo. V první půli si taky vypracovali převahu. V 7. minutě prodloužil aut Pavla Cimingy Matěj Číp na hlavu Romana Gargoše, kterého vychytal domácí brankář Radim Kotala.
O čtyři minuty později se už hosté radovali z gólu, když se Patrik Stříbný protáhl s míčem po levé straně, narazil si s Martinem Schlehoferem a nadvakrát překonal domácího strážce svatyně - 0:1.
V 35. minutě přistál roh Stříbného na hlavě Gargoše, jehož hlavičku vyrazil domácí brankář na roh.

Domácí otočili skóre zápasu
I na začátku druhé půle měli převahu hosté. V 51. minutě vyslal Gargoš do samostatného úniku Schlehofera, kterého nadvakrát vychytal domácí brankář Radim Kotala.
V 55. minutě zahrál ve vápně rukou hostující Marián Hanzlík a nařízenou penaltu proměnil s klidem Jakub Kotala - 1:1.
Obrat ve skóre zařídil v 66. minutě Jakub Kotala, který neohroženě vnikl do hostujícího pokutového území a prostřeli hostujícího brankáře - 2:1.
Hosté ještě dokázali na tento obrat reagovat, když si v 74. minutě centr Romana Ševiora srazil do vlastní sítě domácí obránce - 2:2.
V 80. minutě přímý kop domácího Romana Kubánka skončil přímo v šibenici hostující branky - 3:2.
Hosté pak propadli do vyslovené křeče a nedokázali si už nic kloudného vypracovat. Domácí tak dokráčeli k důležitým třem bodům.

Ohlasy k zápasu:
Jaromír Zima (Budišovice, trenér):V první půli byli hosté lepší a my prohrávali 1:0. Ve druhé jsme otočili skóre. Soupeř sice ještě stačil vyrovnat, ale my dali deset minut před koncem z přímého kopu rozhodující gól. Závěrečný tlak soupeře už byl nevýrazný a končil před šestnáctkou.

David Křempek (trenér Hněvošice):Z naši strany jsme hráli strašně nezodpovědně. Prohráli jsme si vyhraný zápas. Místo toho, aby jsme soupeři dali pět branek, tak hrajeme strašně nesmyslně.