Hodnocení podzimní části sezóny 2010
trenérem Davidem Křempkem

Článek novináře Opavského deníku Petr Duška
po rozhovoru s trenérem Hněvošic Davidem Křempkem

Hněvošický tým na sebe ušil kabát. Fantastické výsledky z uplynulé sezony okresního přeboru ovšem tentokrát nepotvrdil. Trenér David Křempek dokonce uvažoval i o rezignaci.

Hněvošice byly v minulém ročníku velebeny. Jakožto nováček soutěže patřily k úplně nejlepším. Ani důsledně propracovaná příprava však úspěch neslavila.

Sešlo se hned několik negativních faktorů, které ovlivnily hru celého mužstva. „Radek Konečný s Markem Stříbným nám z různých důvodů vypadli z kádru. Častokrát jsme lepili sestavu kvůli zraněným. Snad ani jednou jsme nebyli kompletní. Potkal nás těžký los. Na úvod jsme prohráli se Služovicemi. Podzimem jsme se protloukali a třešnička na dortu přišla v duelu se Slavkovem B. Vedli jsme 3:2, soupeř ale těsně před koncem srovnal, což náš celek poslalo do kolen,“ prozradil hněvošický kormidelník David Křempek.
Psychická deka byla natolik hutná, že v Hněvošicích doslova nevěděli kudy kam. Do tréninků byl například zařazen i přípravný duel se Sudicemi, jenže hněvošický soubor se ne a ne chytit. Trápil se v koncovce a začala se vytrácet i disciplína.

„Neproměňovali jsme vyložené tutovky. Něco neuvěřitelného. Také přístup jednotlivých hráčů šel od desíti k pěti. Nenavštěvovali tréninky a i v zápasech působili laxním dojmem,“ pokračoval. Krizová situace dospěla až k razantnímu kroku Davida Křempka. Klubovému vedení nabídl rezignaci. Vhozená rukavice však byla zdvižena. Křempkovi svěřenci se postavili za svého vůdce a jeho návrh smetli ze stolu.

„Byl to důležitý impuls. Mužstvo na sobě máklo. Je pravda, že jsme měli lehčí soupeře – Kyjovice, Dolní Benešov B nebo Litultovice. Krom posledního duelu s Malými Hošticemi, kde se nám povedlo z brankáře Čuboka udělat reprezentačního gólmana, šly výkony našeho týmu nahoru. Více šancí dostával i mladý talent Šafarčík, který naší hře pomohl,“ posunul se dále David Křempek.
Momentálně jsou Hněvošičtí třetí od konce. Nastříleli jen osmnáct branek, což je po Kyjovicích nejméně v okresním přeboru. Činovníci ostatních mužstev soutěže přitom častokrát kroutili hlavou a tázali se sami sebe, jak je možné, že Hněvošice hrají s takovým herním přednesem úplně dole.

„Setkali jsme se s tím. Bohužel vše záviselo na tom, zda se povedlo vsítit gól. Vážím si přízně fanoušků, kteří nás neopustili a vyjížděli za námi v hojném počtu,“ poznamenal.
Když se týmu nedaří, vždycky vyvstanou otázky, jestli se náhodou nechystají nějaké změny. „Nesehrajeme tolik přípraváků. Posil moc neplánujeme. Chtěli bychom vyzkoušet Poláka Boreckého. Měli jsme ho už od začátku sezony, avšak jel do Holandska a k dispozici nám byl až na poslední tři utkání. Je to gólový typ. Někdo, koho potřebujeme,“ uzavřel David Křempek.