Hněvošice - Jakartovice 3:8 (1:4)

Branky Hněvošic:

23. Daniel Brunclík, 51. Pavel Cojg (p), 78. Daniel Brunclík (p)

Karty Hněvošic:

ŽK: 16. Radek Buchta, 32. Marek Kotzián, 55. Roman Gargoš, 85. Marek Stříbný, ČK: 38. Jan Harazim

Urban řádil v Hněvošicích
Brankové hody nachystaly obě mužstva pro diváky v Hněvošicích. Hrdinoo zápasu byl jakartovický Urban, který rozvlnil síť celkem pětkrát.

Hráči zápasu:

-

.

Počet diváků: 50, Rozhodčí: TOMEŠ Vítězslav, BAČKOVSKÝ Pavel, HUDEČEK Lukáš

Sestava:

Sestava Hněvošic: Lukáš Hartmann - Marek Stříbný, Pavel Ševior, Roman Gargoš, Pavel Šafarčík (28. Adam Vavřnčík), Roman Ševior, Daniel Brunclík, Jan Harazim, Pavel Cojg, Radek Buchta, Marek Kotzián,

Sestava Jakartovic: Michal Janech - Dominik Filip, Radim Holub (63. Lukáš Martinka), Kamil Palkovič, Radoslav Urban, Miroslav Sváček (74. Aleš Kareš), Kevin Postřimovský, Adam Kreisl (74. Kuba Černý), Břetislav Malček, Marek Poštulka, Jan Hajduk

Komentář:

Brankovou přestřelku nabídl souboj Hněvošic a Jakartovic. Jakartovice šly do vedení už v 5. minutě, když využil chybu hněvošického Radka Buchty Radoslav Urban a své sólo s ledovým klidem proměnil – 0:1. Za deset minut Urban z přímého kopu zvyšoval krásnou střelou do šibenice na 2:0. Ve 22. minutě našel Pavel Šafarčík Romana Ševiora, jehož centr orazítkoval břevno. O minutu později vyslal Pavel Ševior do úniku Daniela Brunclíka, který hokejovým blafákem snížil na 1:2. V 27. minutě uvolnil Kamil Palkovič Urbana a ten zkompletoval svůj hattrick – 1:3. Za minutu čaroval v brance hostů Michal Janech, jenž zlikvidoval trestný kop Daniela Brunclíka. Stejně o chvíli později vytáhl bravurní zákrok proti Romanu Gargošovi. Deset minut před odchodem do kabin zakončil kombinační akci Palkoviče Adam Kreisel – 1:4. V 37. minutě se naskytla hostům možnost pokutového kopu, ale Urban ho neproměnil. Pokutovému kopu předcházel faul na Urbana, za který putoval pod sprchy hněvošický Jan Harazim a domácí zbytek zápasu dohrávali o deseti.
Hned v úvodu druhé části zahodili šance domácí Brunclík s Gargošem. V 49. minutě dorážel střelu Břetislava Malčeka za záda domácího brankáře Hartmanna Urban – 1:5. Domácí snížili skóre o dvě minuty později z pokutového kopu, který využil Cojg – 2:5. Pokutový kop byl nařízen za faul jakartovického stopera Dominika Filipa. Zhruba od 70. minuty si domácí vypracovali tlak, ale Janech vychytal Pavla Ševiora a Gargoš orazítkoval břevno jeho branky. V 77. minutě střelu Urbana doklepl do sítě Kevin Postřimovský – 2:6. Domácí korigovali o minutu později opět z penalty, která byla nařízena po ruce Jana Hejduka. Úspěšným exekutorem byl Brunclík – 3:6. V samém závěru přidaly Jakartovice Břetislavem Malčekem a Radoslavem Urbanem ještě dvě branky a zápas tak skončil 3:8.

Ohlasy k zápasu:
David Křempek (trenér Hněvošice):Hodně divoký zápas. My jsme nedokázali uhlídat Urbana, který nám vsítil pět branek, Navíc jsme zahodili spoustu šancí. Paradoxně jsme lépe hráli po vyloučení Harazima. Zápas klidně mohl skončit 14:14.

Tomáš Rubý (trenér Jakartovic):Nevěděli jsme, co od nováčka čekat. Ale v prvním poločase jsme byli rychlejší na míči a celkově herně lepším týmem. Ve druhé části oni hrozili hlavně ze standardek a zápas byl docela vyhecovaný. Hru jsme ale měli pod kontrolou.