Malé Hoštice - Hněvošice 4:1 (1:1)

Branky Hněvošic:

43. Daniel Brunclík

Karty Hněvošic:

ŽK: 19. René Buchta, 33. Pavel Šafarčík, 80. Daniel Brunclík, 80. Pavel Ševior

Derby v režii Malých Hoštic
Po nerozhodné první půli, zasadily Malé Hoštice tři gólové údery ve druhé půli a s přehledem vyhrály.

Hráči zápasu:

-

.

Počet diváků: 130, Rozhodčí: PRETSCH Adam, MEIER Milan, SCHNEIDER Pavel

Sestava:

Sestava Malých Hoštic: Marek Honka - David Kubala (71. Miroslav Kara), Jakub Chřibek, Daniel Kašný, Martin Slíž (59. Michal Kokošek Martin Unruh (78. Vlastimil Racko), Dominik Klinger (80. Richard Blaga), Erik Klinger, Vojtěch Kopťák (86. Jan Grygarčík), Petr Mlýnek, Ondřej Šafarčík

Sestava Hněvošic: Lukáš Hartmann - Patrik Stříbný, Pavel Ševior, Josef Novák, Pavel Šafarčík, Daniel Brunclík, Pavel Cojg, Zdeněk Vrána, René Buchta, Radek Buchta, Michal König (71. Marek Kotzián)

Komentář:

Malé Hoštice si po zásluze připsaly tři body do tabulky, když byly po celé utkání pány hřišti. V úvodní půlhodině sice měly Hoštice převahu, ale k vážnější šanci se nedostaly. Poprvé se domácí střelci prosadili až ve 33. minutě, když penaltu nařízenou za faul na Dominika Klingera zužitkoval nadvakrát jeho bratr Erik – 1:0. Hněvošice vyrovnaly z ojedinělého brejku dvě minuty před odchodem do kabin, když potvrdil kanonýrské schopnosti Daniel Brunclík, který zkušeně proměnil samostaný nájezd - 1:1. Na přestávku se šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhém poločase už Hoštice plně ovládly hru. Ve 48. minutě se ještě Michal Kokošek zastřeloval. O chvíli později Ondřej Šafarčík vystřelil a hostující brankář míč vykopl nohou na roh. Střelu Dominika Klingera vyrazil konečky prstů brankář Hartmann na roh. Hoštice šly znovu do vedení v 63. minutě, když Dominik Klinger vyzval přesnou přihrávkou ke skórování Michala Kokoška – 2:1. Neuběhly ani čtyři minuty, když centr Erika Klingera dopravil rybičkou do brány Jakub Chřibek – 3:1. Poslední branka padla po rychlé akci Dominika Klingera, Ondřeje Šafarčíka a Michala Kokoška, na jejímž konci stál posledně jmenovaný, který dorážel prakticky do prázdné brány – 4:1. Pak už se zápas je dohrával a Hoštice se výhrou vyšvihly na čtvré místo.

Ohlasy k zápasu:
Roman Grygarčík (trenér Malých Hoštic):Po celý zápas jsme byli lepším týmem. Hru jsme kontrolovali. Soupeř se dostal jen k několika brejkům a nakopávaným míčům na Brunclíka, kterého jsme pokryli a zaslouženě vyhráli.