Služovice - Hněvošice 4:2 (2:2)

Branky Hněvošic:

13. R. Gargoš, 31. R. Gargoš

Karty Hněvošic:

ŽK: René Buchta, Pavel Ševior

Služovice oddálily Hněvošicím postup
Derby zápas mezi Služovicemi a Hněvošicemi po zásluze vyhrál domácí celek ze Služovic, který snížil ztrátu práve na první Hněvošice na dva body a poslední kolo tak slibuje ještě napínavou postupovou tajenku.

Hráči zápasu:

Pavel Ševior, Roman Ševior

.

Počet diváků: 150, Rozhodčí: ŠALATA Jiří

Sestava:

Sestava Služovic: A. Michalčík - M. Polhoš, A. Ciminga, M. Kostřiba (83. D. Vitásek), V. Kremser (57. P. Weczerek) - P. Ferenc (57. A Rother), M. Wójcicki, J. Černý, R. Tománek (46. T. Borecki) - V. Ciminga, M. Kremser (89. J. Matoušek)

Sestava Hněvošic: Lukáš Hartmann - Radek Buchta, René Buchta, Jan Harazim (72. Marek Stříbný), Roman Gargoš - Patrik Stříbný, Josef Novák, Pavel Cojg, Roman Ševior - Pavel Ševior, Zdeněk Vrána, Trenér: David Křempek

Komentář:

Derby mezi Služovicemi a Hněvošicemi mohlo už v případě bodové ztráty Služovic rozhodnout o postupujícím do okresu. Služovice však zápas vyhrály, a o tom, kdo bude příští rok hrát okres, rozhodne poslední kolo. Služovice měly raketový vstup do zápasu. Než se Hněvošice vzpamatovaly, tak prohrávaly o dvě branky. Ve 4. minutě po krásné akci Martina Kostřiby a Romana Tománka otevřel účet zápasu Jaroslav Černý - 1:0. V 8. minutě nedal Vladan Ciminga hostujícímu brankáři z přímého kopu žádnou šanci - 2:0. Teprve nyní se Hněvošice probudily. V 13. minutě načechral Patrik Stříbný roh do pokutového území a Roman Gargoš zamířil míč do šibenice hostující svatyně - 2:1. O dvě minuty později po rohovém kopu nasměroval svou hlavičku do břevna Služovický Miroslaw Wójcicki. V 19. minutě málem zahřmělo na druhé straně, to když nejdříve střelu Romana Gargoše vyrazil domácí gólman Aleš Michalčík, který dokázal lapit i nálsednou dorážku Pawla Cojga. V 28. minutě Služovický Jaroslav Černý zamířil z dvaceti metrů těsně vedle. Za tři minuty už svítilo na ukazateli skóre 2:2. To střelu Romana Ševiora brankář Michalčík vyrazil znovu před sebe a na dorážku Romana Gargoše byl už tentokrát krátky - 2:2. Do konce poločasu se k zakončení dostaly jen Služovice. Ciminga jednou zamířil vedle nohou a jednou hlavou. Tománek napálil míč nad.
Druhá část zápasu patřila Služovicím. V 47. minutě utekl hněvošický Josef Novák, který místo přihrávky na lépe postavené Gargoše se Stříbným volil střelu, kterou mu chytil služovický Michalčík. To byl asi zlomový okamžik utkání. Domácí reagovali střelou Vladana Cimingy z třiceti metrů, která skončila těsně vedle. V 59. minutě si naběhl Vladan Ciminga na trestný kop Martina Kostřiby a hlavou míč umístil k tyči - 3:2. V dalším průběhu si Služovice vedení hlídaly. Hněvošice se zmohly pouze na hlavičku Jana Harazima, která mířila jen těsně vedle. Definitivní pojistku dal domácí družině v 86. minutě z trestného kopu Vladan Ciminga, který tak završil svůj hattrick - 4:2. Hněvošice mohly v nastavení korigovat skóre, ale Pawla Cojga vychytal nadvakrát služovický strážce svatyně. Derby tak vyhrály Služovice a přiblížily se Hněvošicím na dva body.

Ohlasy k zápasu:
Petr Pardy (vedoucí týmu):Nechtěli jsme dopustit, aby Hněvošice slavily postup u nás, což se povedlo. Měli jsme dobrý začátek a v osmé minutě jsme vedli 2:0. Zbytek poločasu jsme přenechali iniciativu soupeři a Hněvošice po zásluze vyrovnaly. Ve druhém poločase jsme byli jednoznačně lepším týmem a tři body si zasloužíme.

David Křempek (trenér Hněvošice):Úvod zápasu jsme zaspali a chybami jsme soupeři dovolili odskočit na 2:0. Pak jsme převzali iniciativu a do poločasu vyrovnali. Ve druhém dějství bohužel domácí přidali dvě branky a vyhráli. Dneska nás nepodržel brankář.