Oldřišov "B" - Hněvošice 1:4 (0:3)

Branky Hněvošic:

17. R. Ševior, 36. P. Stříbrný, 42. P. Ševior, 74. R. Gargoš

Karty Hněvošic:

11. R. Gargoš, 66. P. Latka

Derby vyhrály Hněvošice.
Derby mezi Oldřišovem a Hněvošicemi rozhodla 15. minuta, kdy byl vyloučen domácí Kalo. Hosté pak nasázeli do poločasu tři branky. Ve druhém přidali ještě čtvrtou branku. Domácí jen korigovali z penalty.

Sestava:

Sestava Oldřišova "B": R. Rychlý - R. Kurka (46. M. Samson), V. Bechný, O. Fabián (51. D. Grancer), L. Samek (69. P. Fusek), M. Ulička (61. M. Hřivnáč), P. Pardy, R. Kalo, R. Wagner, I. Hofer, J. Vavrečka , Trenér: Daniel Hartoš

Sestava Hněvošic: L. Hartmann - R. Buchta (86. P. Kvita), R. Buchta, P. Bartošík (46. M. Hanzlík), P. Latka - P. Ševior, B. Cojg (46. M. Kotzián), R. Ševior, Z. Vrána (74. M. Schlehofer) - P. Stříbrný, R. Gargoš, Trenér: David Křempek

Komentář:

Derby mezi Oldřišovem a Hněvošicemi ovlivnilo hodně vyloučení Radka Kala v 16. minutě,
protože do té doby se hrál vyrovnaný fotbal. Dokonce domácí Oldřišov byl i o něco lepším týmem. Vojtěch Bechný dokonce sám před hněvošickou brankou zaváhal. Od vyloučení Kala musel Oldřišov hrát celých 75. minut v poli o jednoho hráče míň, a to se na průběhu utkáni projevilo. Přesto byl Oldřišov herně lepším týmem. Hněvošice však dokázaly v první půli využít každou svou šanci. V 17. minutě hned po vyloučení Kala se k trestnému kopu postavil Roman Gargoš. Jeho odražená střela se dostala k Bartoszovi Cojgovi, který našel Romana Ševiora a ten střelou z jedenácti metrů poprvé rozvlnil domácí síť - 0:1.
V 37. minutě na pravé straně odcentroval míč do vápna Pavel Ševior. Jeho centr napálil do brankáře Rychlého Roman Gargoš a na dorážku Patrika Stříbného byl však už oldřišovský brankář krátký - 0:2.
Ve 42. minutě odkopl špatně míč domácí brankář Rychlý a Pavel Ševior z necelé poloviny hřišzě napálil míč do branky - 0:3.

Ve druhé půli Hněvošice kontrolovaly hru a snažily se hrát na údržbu výsledku. navíc domácím pomalu docházeli síly. Z první vážnější šance padla branka. To v 75. minutě potáhl míč hostující René Buchta, nahrál ho Martinu Schlehoferovi, jehož střela se odrazila k Romanu Gargošovi, který míč zavěsil do sítě - 0:4.
V 85. minutě dostal Vojtěch Bechný přihrávku Marka Samsona a byl faulován v pokutovém území hostů. Pokutový kop pak bezpečně proměnil Richard Wagner - 1:4.
Dvě minuty před koncem utekl po levé straně Patrik Stříbný, který našel Martina Schlehofera, ale jeho pokus kryl oldřišovský gólman Rychlý.

Ohlasy k zápasu:
Daniel Hartoš (trenér Oldřišova) Výsledek ovlivnila 15. minuta, kdy se nechal zbytečně vyloučit Kalo. Do té doby to byl vyrovnaný zápas. Hněvošice pak byly lepší, důraznější. Nám docházeli síly. Oni vyhráli zaslouženě.

David Křempek (trenér Hněvošice):My jsme vytěžili z minima maximum. Co se týče herního projevu byl Oldřišov v první půli lepším týmem. Ve druhé půli jsme chtěli hrát ze zajištěné obrany a s čistým kontem. To se nám nepovedlo. Branku jsme dostali pět minut před koncem.